Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής των πρόσθετων voucher (επιλαχόντων) στις δομές Αστακού-Φυτειών-Κανδήλας

Τακτική Συνεδρίαση την 2η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων
29 Σεπτεμβρίου, 2018
Τράπεζα φωτογραφιών
12 Οκτωβρίου, 2018

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου (Κ.Ε.ΔΗ.Ξ.) ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής των πρόσθετων voucher (επιλαχόντων) στις δομές Αστακού-Φυτειών-Κανδήλας. Συνολικά και στα 3 ΚΔΑΠ για το έτος 2018-2019 έχει γίνει εγγραφή για 215 παιδιά, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Παράλληλα, να ενημερώσουμε ότι για τις μητέρες, οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον και απορρίφθηκαν ή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις της υπ’ αριθ. 5180/14-06-2018 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΕΕΤΑΑ για δωρεάν εγγραφή των παιδιών τους στις δομές ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ, η διαδικασία ένταξης στα ΚΔΑΠ έχει ως εξής:

Γίνεται αίτημα από την μητέρα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς (το αίτημα μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα μας kedix.gr στις δομές ΚΔΑΠ ή δια ζώσης σε κάθε ΚΔΑΠ)

Το αίτημα θα πρέπει να αναγράφει την ακριβή αιτιολογία για την οποία δεν μπορείτε να ενταχθείτε στο ΕΣΠΑ, ενώ θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ανάλογα δικαιολογητικά (δηλαδή ταυτότητα, φετινό εκκαθαριστικό, πιστοποιητικό οικογ. Κατάστασης, βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας κατά περίπτωση)

-Βάσει δυναμικότητας, η δομή ΚΔΑΠ Φυτειών διαθέτει συνολικά μέχρι 7 θέσεις για παιδιά εκτός ΕΣΠΑ, η δομή Κανδήλας διαθέτει 49 θέσεις εκτός ΕΣΠΑ και η δομή Αστακού 79 θέσεις. Ωστόσο οι αριθμοί αυτοί περιορίζονται όταν δεν υπάρχει προσωπικό που να μπορεί να καλύψει τις ανωτέρω θέσεις.

Επομένως, δεκτά γίνονται τα παιδιά που μπορούν να καλυφθούν κάθε φορά από το υπάρχον προσωπικό.

-Η έγκριση των παιδιών γίνεται από το Διοικητικο Συμβούλιο της Κοινωφελούς και εγγράφονται στην εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ ως παιδιά εκτός ΕΣΠΑ. Ύστερα ενημερώνονται από το Δ.Σ. και σε συννενόηση με τους εκπαιδευτικούς παρακολουθούν τις δράσεις  των δομών Δωρεάν.

-Στις εγγραφές δίνεται πάντοτε προτεραιότητα στα παιδιά που ανήκουν στο ΕΣΠΑ και ακολουθούν τα υπόλοιπα.

Ολοκληρώνοντας, το προσωπικό των 3 ΚΔΑΠ, το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου και ο Πρόεδρος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους γονείς που έχουν στηρίξει τον θεσμό των ΚΔΑΠ στα 3 χρόνια λειτουργίας τους εγγράφοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερα παιδιά.

Ευχόμαστε σε όλους μια όμορφη και δημιουργική χρονιά με πολλές δραστηριότητες!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.Ξ.

 

ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ