ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ 3 ΚΔΑΠ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
20 Δεκεμβρίου, 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ
23 Δεκεμβρίου, 2018

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των 3 ΚΔΑΠ Ξηρομέρου (Κανδήλας-Αστακού-Φυτειών) στο νέο κλειστό γήπεδο μπασκετ  (ΔΑΚ Αστακού) στις 21 Δεκεμβρίου 2018.

Η κοινή συνάντηση των 3 ΚΔΑΠ και η απόφαση για κοινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς τα παιδάκια όλου του Ξηρομέρου διασκέδασαν με την ψυχή τους και μπήκαν για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της υπεύθυνης του ΚΔΑΠ Αστακού κας Κουντούρη Παρασκευής, που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για το διττό νόημα των Χριστουγέννων , αυτό της φλανθρωπίας και της ανθρωπιάς και αυτό της χαράς και διασκέδασης. Και τα δυο υπερετούνται στα φιλόξενα ΚΔΑΠ και αντικατοπτρίζονταν στη χθεσινή όμορφη γιορτή.

Ύστερα, την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Γεωργούλας Κων/νος, ο οποίος συνεχάρη τα 3 ΚΔΑΠ γι’ αυτή τους την προσπάθεια και για όλη την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά για τα παιδιά του Δήμου μας και τους προσφέρουν χαρά και όμορφες στιγμές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας και αξίζουν πολλές προσπάθειες γι’ αυτά. Μάλιστα τους είχε φυλάξει την καλύτερη έκπληξη, την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στον Αστακό με παγοδρόμιο, τρενάκι και σπιτάκια Χριστουγεννιάτικων δράσεων.

Η γιορτή συνεχίστηκε με ποιήματα από το ΚΔΑΠ Αστακού με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κα Μαρκή Νεκταρία, κα Μπραμπαρούση Δήμητρα, κα Κουντούρη Παρασκευή  και κ. Ρηγάλο Νικόλαο να συντονίζουν τα παιδιά με ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή.

Εν συνεχεία, το ΚΔΑΠ Κανδήλας χαιρέτισε την εκδήλωση και μας μίλησε για ήθη και έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα για τα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ενώ τραγούδησε κάλαντα από δυο περιοχές της Ελλάδας με εξαιρετική επιτυχία. Οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ Κανδήλας κα Μπαμπούρη Νεκταρία, κ. Καϋμενάκης Κων.νος , κ. Σάββας Σωτήριος συντόνιζαν με εξαιρετική επιτυχία τα παιδιά και μας χάρισαν όμορφες μελωδικές Χριστουγεννιάτικες στιγμές.

Ιδιαίτερη και ευφάνταστη εμφάνιση έκανε  το ΚΔΑΠ Φυτειών. Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει με την θεατρολόγο τους κα Βαφειάδου Πασχαλία Χριστουγεννιάτικο κουκλοθέταρο και τραγούδι, ενώ η κα Χολή Ελένη είχε οργανώσει ένα πολύ όμορφο χορευτικό με τα παιδιά του ΚΔΑΠ.

Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο και από τα τρια ΚΔΑΠ και χάρισαν σε όλους όμορφες στιγμές. Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ που ακολούθησε με τον Αη Βασίλη, την νεράιδα ανιματέρ και το face painting που χάρισε σε όλα τα παιδιά χαρά και απόλυτη διασκέδαση. Ο Αη Βασίλης του ΚΔΑΠ μοίρασε δώρα (σοκολάτες, καραμέλες, μπαλόνια και γλειφιτζούρια σε όλα τα παιδιά).

Εξαιρετικό ήταν και το bazaar που στήθηκε από τα 3 ΚΔΑΠ , ενώ τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα παιδάκια μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κα Φωτοπούλου Μαρία είχαν την δυνατότητα να πουλήσουν τα πράγματα του bazaar και να νιώσουν ότι προσφέρουν και βοηθούν για καλό σκοπό.

Ο μπουφές με ροφήματα, γλυκίσματα και φαγητά με υπεύθυνες την κα Παππά, την κα Λύτρα και την κα Κατσαρομήτσου ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι απόλαυσαν τα εδέσματα.

Για τη χθεσινή εκδήλωση, να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον κ. Πανταζή Απόστολο που μας έδωσε το χαλί που στρώθηκε για να αναδείξει το σκηνικό της γιορτής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Κώστας Γεωργούλας, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσάρκος Βασίλειος, ο κ. Αλέκος Σάββας Πρόεδρος Εφετών, ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Κακούρης Ηλίας, ο Πρόεδρος Αστακού κ. Καλλισώρας Νίκος, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων τα Κόροντα κ. Ταξιάρχης Σάββας, το μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς κ. Ρηγάλος Χριστόδουλος, μέλη διάφορων Συλλόγων του Δήμου μας, οι υπάλληλοι του Βοήθεια στο Σπίτι και οι γονείς των παιδιών.

Σας ευχαριστούμε όλους που ήρθατε στη χθεσινή γιορτή των ΚΔΑΠ και μας στηρίξατε, καθώς και για την στήριξη που δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια.

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία! Και του χρόνου. Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝ.ΝΟΣ