Η κοινωφελής επιχείρηση συμμετέχει στο LET’S DO IT GREECE

Τοποθέτηση κάδων απορριμάτων στα πλαίσια περιβαλλοντικών δράσεων.
9 Αυγούστου, 2018
Παρουσίαση βιβλίων απο το Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου.
9 Αυγούστου, 2018

Η κοινωφελής επιχείρηση συμμετέχει στο LET’S DO IT GREECE από 23 έως 27 Απριλίου . Πρόσκληση για ενεργή συμμετοχή.

Για μια ακόμα χρονιά, η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ συμμετέχει στην Περιβαλλοντική Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece 2018», που θα διεξαχθεί από τις 23-27 Απριλίου 2018.

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων, που δεν αποσκοπεί απλά στον καθαρισμό, αλλά στοχεύει στην αλλαγή της νοοτροπίας γύρω μας. Θέλοντας να δείξουμε στους συμπολίτες μας πόσο μεγάλη σημασία έχει το να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής μας και να εκφράσουμε την αγάπη μας γι’ αυτή, ως εθελοντές δεν περιμένουμε κάποιον να κάνει την αλλαγή για εμάς, αλλά προσπαθούμε όλοι μαζί να φέρουμε αυτή την αλλαγή.

 

 

 

 

          Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27/4/2018, με μεγάλη επιτυχία, η φετινή συμμετοχή της Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου στην εβδομάδα εθελοντισμού Let’ s do it Greece 2018.
Στόχος από την αρχή ήταν να αναδείξουμε το όμορφο πρόσωπο της περιοχής μας, το πρόσωπο της χαράς, της δημιουργίας και της ζωντάνιας. Η θεματική μας επικεντρωνόταν στους μαθητές, στους νέους της περιοχής μας αλλά και σ’ αυτούς που αγαπούν τον εθελοντισμό..
 Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας ενεργό ρόλο στη δράση είχαν τα 3 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αστακού -Κανδήλας -Φυτειών, που πραγματοποίησαν ενημερωτικές δράσεις, δεντροφυτεύσεις, καθαρισμούς, παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον κ.α. στο χώρο λειτουργίας τους, δίνοντας στα παιδιά τη χαρά της δημιουργικότητας, τον παλμό του εθελοντισμού και ένα σημαντικό υπόβαθρο ώστε να σέβονται και να αγαπούν το περιβάλλον.
       Η κορύφωση των δράσεων πραγματοποιήθηκε συλλογικά από την Κοινωφελή Επιχείρηση στην περιοχή του Μύτικα. Πολλοί εθελοντές μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν ώστε να καθαριστεί η παραλία «ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ», ενώ η δράση συνεχίστηκε στην τοποθεσία «ΒΟΡΡΟΣ», όπου πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση.
     Η Κοινωφελής είχε φροντίσει για την παροχή του απαραίτητου υλικού και εξοπλισμού για την κάλυψη της δράσης, όπως δέντρα, σακούλες, γάντια, κ.α. καθώς και κεράσματα για όλους τους συμμετέχοντες.
     Ενεργή συμμετοχή είχαν τα σχολεία της περιοχής. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κανδήλας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και αρκετούς γονείς των παιδιών φρόντισαν ώστε να καθαριστεί η παραλία «ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ».
Παράλληλα, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μύτικα με τους εκπαιδευτικούς, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους γονείς των παιδιών βοήθησαν στην δεντροφύτευση αλλά και στον καθαρισμό της παραλίας του Μύτικα.
      Στη δράση έλαβε μέρος όλο το προσωπικό που εργάζεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος τους στην εύρυθμη λειτουργία της δράσης και στην ορθή υλοποίηση του προγράμματος. Όλα κύλισαν άψογα και η εθελοντική τους προσφορά αποτέλεσε πρότυπο για όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές.
       Τέλος, στην εθελοντική μας δράση συμμετείχαν: Ο κ. Δήμαρχος ΞηρομέρουΕρωτόκριτος Γαλούνης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς κ.Ρετούλης Θωμάς (Αντιπρόεδρος),  κ. Τζαχρήστας Παναγιώτης, κ. Ρηγάλος Χριστόδουλος, κ.  Στεργίου Δημήτριος (πρόεδρος Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), ο Αντιδήμαρχος κ. Λιβάνης Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ξηρομέρου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μουρκούσης Βασίλειος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κολοβός Χρήστος, ο Πρόεδρος Εφετών κ. Αλέξανδρος Σάββας, οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Μύτικα κα Βέρρη Ιωάννα, της Κανδήλας κ. Κράββαρης Σπυρίδων, του Βάρνακα κ. Πολύζος Βασίλειος και της Παναγούλας κ. Τριποτσέρης Κωνσταντίνος. 
             Να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές και να τους δώσουμε συγχαρητήρια για την υποδειγματική τους στάση. Να σημειώσουμε ότι σημασία δεν είχε μόνο ο καλλωπισμός, οι παρεμβάσεις καθαριότητας και η δεντροφύτευση αλλά η ευαισθητοποίηση των πολλών εθελοντών και ιδιαίτερα των παιδιών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής μας.
           Ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης να ευχηθώ σε όλους να έχετε υγεία, ζωντάνια και τη χαρά της δημιουργίας! Ο εθελοντισμός να σας συνοδεύει για όλη σας τη ζωή και να γινομαστε όλοι «η αλλαγή που περιμένουμε».
         Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με ακόμα περισσότερους εθελοντές στην περιοχή του Ξηρομέρου! Να είστε όλοι καλά!