Διήμερο μαγείας με Θωμά Μαύρο, παλαίμαχους και Ποδοσφαιρικό τουρνουά.

Παρουσίαση βιβλίων απο το Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου.
9 Αυγούστου, 2018
3ος Αγώνας δρόμου στα πλάισια Εκδηλώσεων Καλοκαίρι 2018
7 Σεπτεμβρίου, 2018
Επιτυχημένη η 2ημερη Αθλητική Διοργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Θωμά Μαύρου και του Τουρνουά Ποδοσφαίρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου.

Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου διοργάνωσε την παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Μαύρου και Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο πλαίσιο των αθλητικών εκδηλώσεων 2018 για το Δήμο μας…..
Και οι δυο ημέρες ήταν επιτυχημένες, ενώ η γενικότερη διοργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17 Αυγούστου στον αύλειο χώρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Θωμά Μαύρου, «Ποιός ποιός ο μαύρος ο Θεός».
           Αρχικά, το μέλος του Δ.Σ. κ. Στεργίου Δημήτριος, που υπήρξε και συντονιστής της εκδήλωσης, καλωσόρισε το κοινό, παρουσίασε το πρόγραμμα και ύστερα έδωσε το λόγο στον πρόεδρο της Κοινωφελούς κ. Κώστα Γεωργούλα. Ο κ. Γεωργούλας καλωσόρισε τους καλεσμένους και το κοινό στην εκδήλωση και μίλησε τόσο για την διοργάνωση αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος και για τη σπουδαιότητά του για τον τόπο μας, όσο και για τις γενικότερες δραστηριότητες της Κοινωφελούς κατά την θητεία του (έτη 2014-2018). Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προβαλόταν εικόνες από τις δράσεις της Κοινωφελούς και από όλα τα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου. Ευχαρίστησε ακόμα την Δημοτική Αρχή για την στήριξή της και τους κυρίους Παναγιώτη Ζορμπά και Αθανάσιο Μπέλλο για την ιδέα αυτού του γεγονότος και τις επαφές που πραγματοποιήσαν ώστε να στηθεί το αθλητικό γεγονός.
        Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία αυτής της αθλητικής διοργάνωσης και στην σπουδαιότητα της παρουσίας των σημαντικών ονομάτων του Ποδοσφαίρου για το Δήμο μας και την προώθηση του αθλητισμού.
     Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Μαύρου, «Ποιός Ποιός ο Μαύρος ο Θεός», μίλησαν με σπουδαία λόγια για το συγγραφέα κ. Μαύρο, για το έργο του και για την επιτυχημένη πορεία του στο ποδόσφαιρο ο κ. Μανδέλος Γεώργιος (Παλαίμαχος Παναιτωλικού), ο κ. Βαμβακούλας Νίκος (Διεθνής Ποδοσφαιριστής), ο κ. Δευτεραίος Νίκος (Γενικός αρχηγός της ΑΕΚ και Γενικός Γραμματέας Λέσχης Φίλων και Πολιτισμού της ΑΕΚ), ενώ την αποφώνηση έκανε ο ο ίδιος ο συγγραφέας κ. Μαύρος Θωμάς (Διεθνής ποδοσφαιριστής). 
        Πλήθος κόσμου έσπευσε να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου, να θαυμάσει από κοντά, να φωτογραφηθεί και να πάρει βιβλία και αυτόγραφα από τα σημαντικά ονόματα του ποδοσφαίρου, κ.  Θωμά Μαύρο, κ. Βαμβακούλα Νίκο, κ. Γκόγκιτς Σίνισα, κ. Ντανιέλ Μπατίστα, κ. Αθανάσιο Μπέλλο, κ. Αρμύλαγο Θεόδωρο, κ. Γεωργιάδη Λάμπρο και κ. Μανίκα Αντώνη. 
          Η παρουσίαση του βιβλίου ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς τους επίσημους παρευρισκόμενους αλλά και το κοινό από την εργαζόμενη της Κοινωφελούς κ. Κουντούρη Παρασκευή και κάλεσμα των χορηγών κ. Κατσάνο Γεώργιο (super market Αφοί Κατσάνου), κ. Αυδή Λάμπρο (Πολιτικό Μηχανικό) και κ. Τσάρκο Βασίλειο (Giannis village), οι οποίοι παρέδωσαν τις στολές, με τις οποίες αγωνίστηκαν οι παίχτες στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου. Η παραλαβή έγινε από τον κ. Ντίνου για τον Ηρακλή Αστακού, τον κ. Κατσαούνη για τον Αλυζιακό και τον κ. Ζορμπά Π. για τους Παλαίμαχους Αθηνών. 
           Την παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Μαύρου τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο κ. Στρατούλης Δημήτρης πρώην βουλευτής, ο κ. Δευτεραίος Νίκος Γενικός αρχηγός της ΑΕΚ και Γενικός Γραμματέας Λέσχης Φίλων και Πολιτισμού της ΑΕΚ, ο κ. Γιώργος Χαραλάμπους Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, ο κ. Καραγκούνης Σταύρος πρώην διευθυντής του υπουργού Υποδοµών Χ. Σπίρτζη, ο κ. Ζαγκότας Βασίλειος πρώην διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, ο κ. Αλέκος Σάββας πρόεδρος Εφετών και επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ, ο κ. Καϋμενάκης Σπύρος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου, τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς κ. Τζαχρήστας Παναγιώτης, κ. Ρηγάλος Χριστόδουλος και κ. Στεργίου Δημήτριος, υπάλληλοι της Κοινωφελούς από τα ΚΔΑΠ και το Βοήθεια στο σπίτι και υπεύθυνοι των ομάδων Ηρακλή Αστακού, Αλυζιακού Μύτικα και Παναιτωλικού.
      Την εκδήλωση κάλυψαν τηλεοπτικά και φωτογραφικά, ο Αχελώος TV και ο κ. Χρήστος Μπόνης.